23.05.2023 г., 7:19 ч.  

Уравновесяване 

  Поезия » Свободен стих
127 0 0

Уравновесяване

 

Тъгата, радостта, поличбите пред-очни на уравновесяване подлежат.

Злобата хорска също - но в човека често идея няма, комфорт вътрешен, знания,

Методи, ноу-хау накакво за такова нещо!

 

Отпор да дадат, или просто да уравновесят състояния подобни не могат.

Нетърпението враг тук е.

Опасността да загубят самочувствие и душата дори - да посрещнат не могат.

Ето проблемът - как да откликнат.

 

От работата умствена боят се.

Ха сега де! "Теренът" им вътрешен хлъзгав е, на плахостта камъните мокри - на земята да ги хвърлят искат.

А методи има, - вял, отчаян си - защо?

Природата-слънцето-луната на размисъл канят те.

 

Не е време сега за работа отложна.

За работа лична - специална - време е!

Облей се с вода студена, на разходка отиди или просто помисли.

Временно, взел ти е някой "душата".

 

Виж от картините скорошни кой?

Вредителят накажи, гладният нахрани.

Енергията дадена напразно или взета с взлом - с наказанието-с разграничението върни си!

А гладният - нахрани - сила дай му.

 

Жена красива видял си, да я полюбиш ти малко може - над главата красива енергия лей ѝ.

Над главата виж-представи си цеви, тръби, ил цветя-цветчета пет - и лей.

Така на човек всеки приемлив, с благосклонност от него извикана,

Даваш, което е нужно-желано от теб и от него.

 

За наказание - турисаз руна, дясна използвай.

На чертата средна - растояние въображаемо (условно) между теб и човека.

Нарисувай визуално там два стоящи знака - турисаза.

Приближи ли се той, с намерение вероломно, ще се натъкне на оградата наказваща таз.

 

Много често позицията неутрална мерка-лекарство е.

Ще помогне тук Алгиз руната вилужна.

Пак на чертата средна, най-добре постави я.

Разграничение е необходимо (профилактично) просто!

 

Радостта с енергия леене, с усмивка лека одобрителна уравновесявай.

Обезсърчението по начини подобни лекува се.

С действия правилни, с мисъл.

Кураж, равновесие вътрешно връщаш така.

 

А ако сам грешиш, мъчи се, мисли, мерки вземи ефективни.

Планове строги за деня не прави.

Променяй! Защото стратегията правилна най-важното в момента да върши избира.

С предпочитания капризни не пречи на духа свой!

 

Награденият, наказаният, особено ти самият - всички търсят миг равновесен, щастлив!

Лесничеят указа тук подходи-примери само за  резултат по темата таз.

Идеята по себе си сама решение ще даде - 

За уравновесяване!

 

Слава на Велес!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??