26.08.2012 г., 10:48 ч.

Уродливо 

  Поезия » Друга
791 1 4

Месецът изригна - уродлив,

да чертае лунната пътека

и изгря - зъбат, разголен, сив,

оседлал съдбата на човека.

 

Лятото разпори вечерта,

a звездите бликнаха отгоре.

Сложи на тезгяха любовта

и краката ù с размах разтвори.

 

Потопен в доматени мечти,

вятърът въртеше броеница,

гледаше с  доматени очи.

Някъде в нощта крещеше птица.

 

Склещен между четири стени,

в къщата - кутийка спи човекът.

В камера от болки и вини

пак очаква залп от изгрев цветен.

© Лилия Кашукеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??