УРОК
„Животът е добър учител” –
това отдавна е известно,
но ние търсим заместител,
защото никак не е лесно.
Грешиш и падаш, но уви,
изтръгва той в момент на страх
емоцията като вик –
не позволява крачка крах!
Жесток е всеки нов урок.
Пострадаш ли – боли навред,
ала изправиш ли се в срок –
поука вадиш занапред.
Така върти се колелото!
И падаш, ставаш – но вървиш!
Секунда спреш ли се в дълбокото-
усещаш как ще изгориш.
© Надежда Борисова Всички права запазени
Поздрав, Нада!