21 авг. 2007 г., 01:27

Урок 

  Поэзия
497 0 3

 

               УРОК

 

„Животът е добър учител” –

това отдавна е известно,

но ние търсим заместител,

защото никак не е лесно.

 

Грешиш и падаш, но уви,

изтръгва той в момент на страх

емоцията като вик –

не позволява крачка крах!

 

Жесток е всеки нов урок.

Пострадаш ли – боли навред,

ала изправиш ли се в срок –

поука вадиш занапред.

 

Така върти се колелото!

И падаш, ставаш – но вървиш!

Секунда спреш ли се в дълбокото-

усещаш как ще изгориш.

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??