7.11.2018 г., 14:27 ч.

Урок 

  Поезия » Любовна
594 7 5

Прощавам ти милиарди тежки пъти.
И хиляди повторни ще простя.
Не се страхувам даже от страха ти.
И няма да си тръгна със нощта.

 

У мене има място и за бури,
и за зефири с облачни криле.
Заспиш ли в мене, няма да те будя.
И здрави са ми тънките ръце.

 

Защото ти не знаеш... Не разбираш
сърцето на обичаща жена.
И тайните пътеки не намираш,
и извора на крепка светлина.

 

Не знаеш колко меко те прегръща
сред мислите си, в пухено гнездо.
Не знаеш - любовта й е присъща
и никога не идва със въпрос.

 

Да можеше в ума ми да надникнеш,
забравил би какво е да си сам.
Жената се преражда във молитва
и носи, а не търси топлина.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??