7.01.2007 г., 14:02 ч.

Урок на една майка 

  Поезия
1378 1 18

....Никога не е късно да помогнем на децата си.................

Ето днес аз ще те уча да пееш.
Припявай с мен тон подир тон.
Ще те уча кат слънце да грееш,
извисено от мил небосклон.

Ще покажа ти, сине, да можеш
на доброто да връщаш добро,
своя залък ти да предложиш
със любов. Да замесим тесто!

Ще те уча да не бъдеш безличен.
Преповтаряй си жест, после жест.
Не е трудно. Не блуждай прозаично!
Знай от мен - има доблест и чест.

Е, синко мой,  готов ли си вече,
да се гмурнеш, а живот... океан.
Знам как трудно е, млади човече,
но помни - не си сам, не си сам!

© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??