Аз ще си тръгна както винаги
и както винаги ще се завърна.
От моите периодични бягства
светът едва ли ще се преобърне.
По диаметъра на неизбежната раздяла
през цветен мост от мамеща дъга
протягаш длан към мен, но ще остана
и днес поне... и ще се движа по кръга.
Ще заобиколя брега на изчисленото ни време,
което сме си поделили...
Аз няма твоя дял да взема,
но... ти кога ще се събудиш, мили!?...
Кръгът е всъщност ограден с окръжност
(все пак не знам... дано не става за тепих)
и ако някой ден реша да те възпея,
да го обточа с нежен акростих...
А засега си правя кръгъл пас,
но не защото съм такъв инат.
Нито пък съм се хванала на бас,
че формулата е "пи ер квадрат"
© Валентина Ангелова Всички права запазени
Архимед е откривателят на кръговата диаграма, по късно Исак Нютон!!!