12.10.2012 г., 12:09 ч.

Усещане 

  Поезия » Друга
500 0 1

                                 Усещане


Бродил съм аз през далечни и дивни планини
и съм прекосявал широки и безкрайни долини
От красотата им останах силно възхитен
но чужди в чуждата земя си останаха за мен

 

Не миришеше на ароматни билки там тревата
Нито ухаеше на познатия ми горски дъх гората
Нямаше го благодата на тучни хълмове разстлани
Не чувах унасящия ромол на водопади разпиляни

 

По планинските пътеки в далечните страни
Не чувах родна реч в гората да трепти
Не срещах там туристи весели засмяни
Поели с песен на път към горските поляни

 

С нови хора в чуждите земи добре се oпознах
И речта тяхна с годините изкусно овладях
Но не събуждат чувства силни техните слова
От други песни се вълнува моята душа

 

И сега когато минавам покрай старите морени
Си спомням дните детски когато изморени
С баща ми дълго бродехме надлъж из планинaта
И вълни от топли тръпки обливат ми душата.


 Април 2012

 

 

© Илия Бежански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усещането от Родното е ухайно, прекрасно и неповторимо.

    Прекрасно си го предал, чрез тази чудесна творба!

    Добре дошъл!
Предложения
: ??:??