2.03.2018 г., 1:07 ч.

Усетих те, любов! 

  Поезия
555 9 14

Усетих те, любов, 

когато се завърна, 

в ден обикновен. 

Не беше сън, 

а гръм в небето задържан. 

Усетих топлите ти устни

и всички други – нежелани,

изчезнаха безлични. 

Усетих те в моето легло, 

полегна уморено, 

раната изчезна и

тялото ми съживено се отпусна. 

Усетих те в розов храст, в ухаещ люляк. 

Загърна ме с топлия южняк

и рояк пърхащи в стомаха пеперуди. 

Всичко в мен пробуди. 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??