25.02.2018 г., 16:34 ч.

Усмихни се...! 

  Поезия » Философска
1407 10 8

Към себе си...

 

Усмихни се на изгрева! -
Винаги има причина -
да прегърнеш Деня си. И с него - да си помълчиш...
В тишината, понякога... толкова Истина има!
Но, е толкова трудно, понякога... да я спасиш.

 

Усмихни се на изгрева! -
винаги има причина -
да прегърнеш врага си, дори! И с любов да простиш.
Подир пролетна буря - небето е толкова синьо...
И - криле не ти трябват! - към себе си да полетиш!

 

Усмихни се на залеза! -
винаги има причина -
да погледнеш с любов към това, от което боли...
На Тъгата очите - са честни! И толкова сини...!
Слънце - някъде има. Дори, и когато вали!

 

Усмихни се на залеза! - винаги има причина -
да преглътнеш сълзите си - с няколко залъка хляб...
Ако спастриш сърцето си, топлото! - да не изстине -
идва Силата. Твоята! Точно - когато си слаб.

 

Усмихни се на себе си! Днес!
Любовта на земята -
е гримирана, лека жена - без морал, и без чест...
Не прилича на себе си... Никак! - Извън Свободата...
Аз не плача... Усмихвам се! Но е валяло нощес...

 

Усмихни се на всичко!
На тях, и на себе си... Нека
да притихне тъгата ти - плач на ранена Сърна...
Превържи ѝ сърцето - и виж, как след нея, полека
покълва надежда - на устните... на деня.

 

Усмихни се на себе си!
Моля те! Днес! Светлината
има грижата - да те опази - след теб! За Света...
Има толкова много любов! - на върха на дъгата!
И ще стигнеш до нея - по само две нишки тъга...

 

Усмихни се на всичко! -
далеч от калта на земята -
има много звезди! И от всички - една е за мен.
Няма нужда да търсиш причина - търси си Душата.

"Пътят е страшен - но славен" И утре е ден!

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота!
  • Докосната съм, Малка Алекс... Поклон - пред Силата, която ме е докоснала (леко)
    Аз Го наричам - Твореца. Оня Вечен, Вселенски Творец. А, защо ме е докоснал - мен - малката, недостойната - Той си знае. Не Му се бъркам. А ти - си Голяма! Нали го знаеш? Благодаря и на вас, приятели, и събратя по перо - които се отбивате, тук... За думите, за отделеното време... За ласкавите отзиви. (знам, че са искрени) За това, че позволявате да ви докосвам... И "да ви драскам, по душите..." Благодаря ви!
  • Докосната си от някаква вълшебна сила, Габи! Такива стихове... ❤❤❤
    В любимия ми стих за Септември също беше " валяло нощес "... Красиво до безумие!
  • Парещи истини... Великолепие си...
  • Поздравявам те за стиха и ти изпращам усмивка! Браво!
  • Великолепно!
  • "Няма нужда да търсиш причина - търси си Душата."
    Както винаги- Невероятно!
  • Невероятно .Теб някой ден ще те изучават в училищата. Поздравявам те
Предложения
: ??:??