5.12.2008 г., 7:49 ч.

Усмивка 

  Поезия » Бели стихове
2479 0 2
И когато пак излезеш утре усмивката,
не си забравяй вкъщи.
Изпий си кафето без захар, а с усмивка.
Без спомени за миналото тъжно,
а с усмивка за следващите дни.
И бъди усмихнат, човече, то няма да ти натежи!
Усмихни се на пазача и на продавача,
че ти с твоята усмивка усмихваш и палача.
Хей, живота си върни - усмихнат бъди.
И като утрото прекрасно е във времето неясно,
усмихни се, дори да ти е тясно.
Усмихни се - ще промениш света си, дори и за ден,
не заради мен, а заради теб.
И усмивката по-стара от света ни светъл е,
макар и малка, и безплатна, е прекрасна.

© Катя Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??