Усмивка
Усмихнах се днес - сутринта,
но до мен човекът проплака,
че една озлобена мечта
продал сам на битака.
Усмихнах се днес на света
и доброто да дойде зачаках,
но си търсеше просяк дома,
където любов да го чака.
Усмихна се чужда жена,
от която най-малко очаквах,
каза ми дума добра
и с усмивка дори се разплаках.
.........
А метач, с разкривена метла,
метеше след нас прахоляка...
© Виолета Томова Всички права запазени