На този свят и в земния живот
успехът е оста на колелото.
Но не виси на клонче като плод –
към него стръмни пътища те водят.
След първия успех какво последва? –
Минута радост, капка суета.
И втора стъпка – по-висока летва,
и още напрежение в кръвта.
Към нови цели, нови върхове –
изкачваш се стъпало по стъпало.
Попътни и насрещни ветрове
те хвърлят между края и началото.
Успехът е товар. И отговорност –
постигнатото сам да задържиш
по въжената стълба все нагоре –
с усещане тревожно, че летиш.
© Елица Ангелова Всички права запазени