Устни с вишнев цвят
Вишнев цвят. Дихание и устни.
Устни с вишнев цвят не могат да говорят
с дъха на най-потребната.
Първо измислена, а после и изречена
в косите на перфектната, сплетени с измамата.
Изречена и измислена в сенките на слънцето
и лъчите на луната. Мъничка звезда
( колкото 100 големи крушки).
Светлината отразява тишината
в тембъра на гласа ù. Чертае образа
на неизказаните думи.
Спира любовта.
Ухание на жасмин и легло с балдахин.
Там има... приканващо скърбящи,
нецелувани
устни с вишнев цвят...
© Васи Всички права запазени