Една звездна пътека.
И към залеза сви.
Нейде много далеко
тръгна малкият син.
Ни дори се сбогува,
нито нещо си взе.
Ей така - отпътува.
И не каза къде.
Месец мина не мина,
чу се приказка, че
някъде в Палестина
се родило момче.
(от живота и от "СтиховеЙ")
© Райчо Русев Всички права запазени