15.05.2010 г., 20:12 ч.

Утеха 

  Поезия » Друга
590 0 8

УТЕХА

 

 

За утеха  тук при теб ще приседна,

да почерпя от твоята мъдрост...

Ти разказваш ми дивна история

за младостта - твоята старост...

 

За утеха тук при тебе се спрях,

да поискам съвет и напътствие...

Как да прощавам аз на врага си,

как да запазя своя дух непокорен...

 

И така ден след ден - мъдрост събирах,

ще запиша и помня в душата...

на омразата с любов да отвърна.

Как да бъда смирена – своят дух да запазя?!

 

Ще те пазя дълбоко в сърцето

като спомен най-светъл и мил...

Как омразата в обич превърнах,

а своя дух непокорен в искра...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??