12.03.2017 г., 13:15 ч.

Утопия 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска
592 3 0

На теория


Усмивка, блаженство, прегръдка, 
хармония със всяка глътка. 
Песни, химни, тържества, 
висши любящи същества.


Равенство, свобода, красота, 
съвършено чиста простота, 
райски поля, реки искрящи, 
детски смехове, майки любящи.


Щастие, пълнота, смисъл, цел, 
живот изпълнен, сладък, умел. 
Опиянение, прегръдка, дъга, 
всяко удоволствие на мига...

***

В действие

 

Вериги, счупени стъкла, 
спрели зъбчати колела, 
крясъци в пустошта, 
назъбено острие в нощта.


Затворник, господар, слуга, 
приглушена тегобна тъга, 
черни реки, кървави земи, 
скелети на отминали дни.


Глад, омраза, смърт, зараза, 
прашна натрошена ваза. 
Кучешки лай, сълза, мълчание.
Прекрасно утопично състояние.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??