23.05.2008 г., 18:06 ч.

Утре 

  Поезия » Любовна
698 0 7

Обичай ме и нежно ме прегръщай

със поглед, с устни, с искащи слова.

Не спирай! Забрави, че има утре,

светът започна - свършва с мен и с теб сега.

Утре е далече! Не поглеждай!

Виж тишината кротко как заспа.

Обичай ме! Прегръщай ме! Не спирай!

И минало, и бъдеще в едно са те сега.

Когато утрото надникне любопитно,

ще поемем пак по своя мрачен път.

И ще боли! Безкрайно!

Но болката си ние ще превърнем

във спомени, в мечтание, в копнеж, във страст...

Сега целувай ме! Прегръщай ме! Не спирай!

Нека виждам синевата в твоите очи!

Нощта все още спи, прегърнала е тишината.

А утре... Утре нека да боли!

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??