Песничка му пея
на едно петле.
Гоня и се смея,
то пък ме кълве.
Тате ми се скара,
че съм вдигал шум.
Друга аз подкарах,
само че наум.
Сложих на козата
панделчици две,
клати тя рогата
да ме убоде!
С пръчка я подгоних -
да я съсека,
гроздето изроних
от една асма.
Кравата не иска
вестник да чете,
ама се натиска
да го изяде.
Котето ме дращи,
а пък Шаро лай...
Трябват нови гащи,
а защо – познай!...
Вечерта ме къпят.
В чистия пешкир,
кротичко пристъпям
и настъпва мир.
Идва Сънчо тихо,
тъмно е навън.
Птичките се скриха,
време е за сън...
Всичко занемява.
И щурчето спи...
Пак ме залюляват
детските мечти.
Утре обещавам
да не бъда лош!...
Раничко ще ставам...
Хайде, лека нощ!...
© Роберт Всички права запазени