Jun 17, 2017, 5:40 AM  

Утре обещавам да не бъда лош 

  Poetry » For kids
951 8 13

Песничка му пея

на едно петле.
Гоня и се смея,

то пък ме кълве.
 

Тате ми се скара,

че съм вдигал шум.
Друга аз подкарах,

само че наум.

Сложих на козата

панделчици две,
клати тя рогата

да ме убоде!
 

С пръчка я подгоних -

да я съсека,
гроздето изроних

от една асма.

Кравата не иска

вестник да чете,
ама се натиска

да го изяде.
 

Котето ме дращи,

а пък Шаро лай...
Трябват нови гащи,

а защо – познай!...

Вечерта ме къпят.

В чистия пешкир,
кротичко пристъпям

и настъпва мир.
 

Идва Сънчо тихо,

тъмно е навън.
Птичките се скриха,

време е за сън...

Всичко занемява.

И щурчето спи...
Пак ме залюляват

детските мечти.
 

Утре обещавам

да не бъда лош!...
Раничко ще ставам...

Хайде, лека нощ!...

 


© Роберт All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??