23.07.2013 г., 11:43 ч.

Утрешният ден 

  Поезия » Любовна
565 0 1

В очакване аз тръпна,

часовете трескаво броя.

Зная, утре ще те зърна

и от желание горя.

 

В очите ти, звездици,

да се огледам аз

и потънал в техните зеници,

над себе си да изгубя власт.

 

От  устните ти тъй вкусни

малинова свежест да събирам

и те бавно и изкусно

по мен да се разливат.

 

Чертите ти изящни

бавно с пръсти да обхождам

и страховете досегашни

в сърцето да пробождам.

 

В красивия ти лик

дълго тихо да се взирам

и през този кратък миг

нежността ти в шепи да събирам.

 

С косите ти прекрасни

като дете да си играя,

да ги докосвам страстно

и смело да мечтая.

 

Че след днес ще дойде утре

и ти пак ще бъдеш с мен,

и че за двама ни, отвътре

винаги ще го има утрешния ден.

 

 

 

                

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??