25.01.2024 г., 18:09 ч.

Утринна молитва 

  Поезия
279 2 2

УТРИННА МОЛИТВА
 

Тъй както всичко съградено
започва своя тих разпад,
и времето лети – вретено! –
върти ни в Рай – и вихри в Ад,

тъй както кротко се измъква
за черква мама призори,
а няма нито Бог, ни църква! –
запалиш свещ, но не гори,

тъй както без адрес и логин,
клошар, развеял риж перчем,
пече ни слънцето на огън! –
на бавен огън се печем,

и трупаме – като апаши,
и харчим с щедрост на крадци,
и стават кътниците наши
по-зли от кучешки резци,

тъй както рейва се над бездна
синигерът – без капка страх,
така и аз ще си изчезна
без отговор – защо живях.

Нима и в Рая ще отидем,
нарамили торба с пари?
Аз ще се моля – в някой иден
живот да бъдем по-добри.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • и трупаме – като апаши,
    и харчим с щедрост на крадци,
    и стават кътниците наши
    по-зли от кучешки резци,

    Голи и боси сме дошли тук, Валюше, и така ще си отидем, ама цял живот пусто око човешко...
  • Ниво! Както винаги!
Предложения
: ??:??