13.08.2023 г., 10:58 ч.  

Утринно 

  Поезия » Строги форми
214 3 12

Полека спуска се над мен
денят с крила на пеперуда,
от хубостта му удивен,
щастлив съм, че и днес се будя.

 

Държи душата в нежен плен,
лъчиста мрежа и с почуда
пчелите гледам, как се трудят,
за мед – на други подарен.

 

Въздъхвам тихо умилен,
мигът отлита – плах, подплашен...
и не е мой – денят ми – ваш е,
но стих – от светлина роден,

 

ще ми помогне – да не падна,
на делника в устата гладна.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??