2.06.2011 г., 13:47 ч.

Утринно видение 

  Поезия » Любовна
581 0 1

                      УТРИННО ВИДЕНИЕ

 

 

 

Нощта дискретно се стопява –

като снежинка в топла длан.

Приижда с блясък, шум и врява

денят неканен

и припрян.

 

В косите ти заплетен,

мракът

уютно сгушен се таù,

лениво пипала протяга

и слиза в тъмните ъглù.

По топлото ти чèло тича

светлеещ лъч,

нахлул отвън.

От миглите ти се оттича

недосънуван шарен сън.

На устните ти пърха сепнат

разбуден шепот,

сънен смях...

 

Разсипваш  с белите си шепи

от приказка среднощна

прах...

 

 

 

 

© Димитър Луканов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно! Чете се на един дъх и грабва със светлата си емоция!
Предложения
: ??:??