Небето се разпали,
жаравата на хоризонта прогони тъмата и звездите,
и целият поруменя в предчувствие за слънце и за топлина,
птиците в нестроен хор пробиха тишината.
Нощта отново победена
оттегли се в обратната страна на слънцето
да дебне притаена
до вечерта прераждането на нейното ѝ време.
© Ссссс Всички права запазени