28.02.2010 г., 18:25 ч.

Утро 

  Поезия » Философска
643 0 4

Луната пъстроока свети,

а спят и будните поети.

Напевно тиха е нощта.

Потънало е в мрак градчето.

Звездите само бдят...

                                       И ето,

проглежда сляпата зора.

 

Настръхнало, студено утро

убожда сънните клепачи.

Проплаква гладно пеленаче

и търси майчините скути...

 

И идва ден!

                     Ах, как напира

в червено цвете да изгрее,

в една черница да запее

като скорец, докоснал лира!

 

Животе мой,

                      от нощ и ден,

от зло и обич сътворен,

от векове и от съдби

на търсещи покой души –

дари ми само своя ден!

 

От Господ Бог съм окрилен

да търся утрото навред!

Дари ми радост и късмет

да мога да се преродя

и в мир и в песни да летя

към святото ти битие!

 

Животе мой, не казвай "Не!"

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Имах нужда от такъв стих...
    Благодаря ти!
  • Честита Баба Марта Мариане! Не може да ти каже не... след това прекрасно стихотворение! Пожелавам ти здраве и вдъхновение, и за в бъдеще!
  • Чудесно е твоето утро, Мариане!
    Честита Първа Пролет, приятелю!
  • Де да можеше да е само ден.... но как ще оценим деня, ако я нямаше нощта?!
    Радост и късмет - желая ти ги!
Предложения
: ??:??