26.05.2015 г., 23:36 ч.

Утро ми 

  Поезия
898 0 3

Творението (стихотворение навярно) е само с опитна цел.

Заради това, то вероятно не е (и няма за цел да бъде) издържано

правописно или дори правоговорно.

Ако смятате (или не смятате)

че творението е достатъчно благозвучно

(което е основната му цел)

и същевременно запазва разбираемост,

и искате да оставите коментар,

направете го по-долу.  

 

Днешно му, ясно му, утро,
силно му слънце, му грее,
в наши ни, росни ни двори,
славей му с утрин му пее.

Горе им, хълми им стари,
цели ни в листна премяна
клони им, зиме им голи,
цвят им по днес разцъфтява.

В горско ѝ, речно ѝ русло,
плитка ѝ речка протича,
бляска ѝ слънце ѝ горе,
и по вълни ѝ притичва.

Грейва ни слънчеви зайци,
в очи ни свити просветва,
и през сплетни ни на паяци,
вятър ни топъл проветря.
 
Утро ти, ясно ти, днешно,
в лятна ти, топла премяна
ден те да следва те, вечно,
нощ ни пред теб ти да бяга.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодарство ми, много ви Нина, Анастасия, Радка, Белла... Ако е благозвучие му истинско му, то мен ми е друго ви творение да измисля.
  • Хареса ми и то много!Поздравления!
  • Различно е, провокира на фона на другите стихове.
    Усетих желанието за благозвучност...
Предложения
: ??:??