Творението (стихотворение навярно) е само с опитна цел.
Заради това, то вероятно не е (и няма за цел да бъде) издържано
правописно или дори правоговорно.
Ако смятате (или не смятате)
че творението е достатъчно благозвучно
(което е основната му цел)
и същевременно запазва разбираемост,
и искате да оставите коментар,
направете го по-долу.
Днешно му, ясно му, утро,
силно му слънце, му грее,
в наши ни, росни ни двори,
славей му с утрин му пее.
Горе им, хълми им стари,
цели ни в листна премяна
клони им, зиме им голи,
цвят им по днес разцъфтява.
В горско ѝ, речно ѝ русло,
плитка ѝ речка протича,
бляска ѝ слънце ѝ горе,
и по вълни ѝ притичва.
Грейва ни слънчеви зайци,
в очи ни свити просветва,
и през сплетни ни на паяци,
вятър ни топъл проветря.
Утро ти, ясно ти, днешно,
в лятна ти, топла премяна
ден те да следва те, вечно,
нощ ни пред теб ти да бяга.
© Борислав Ангелов All rights reserved.