25.10.2016 г., 12:46 ч.

Узрялото небе на есента 

  Поезия
638 4 11

Октомври има много гласове,
с които да повика ветровете,
да ги нашари с леки цветове
и покривите мокри да наметне.
Да улови деня в дъждовен дим
и в гънките удобно да се сгуши,
докато ние с теб валим...валим
и чуваме октомври как ни слуша.

Октомври има много тишини,
увиснали сред хлъзгавите клони
и слуша как със теб мълчим...мълчим,
докато с листопада си говорим.
Настигаме по склона вечерта,
политнала над сънените къщи.
С узрялото небе на есента
октомври двама с тебе ни загръща.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??