17.08.2005 г., 20:40 ч.

В БЕЗКРАЙНАТА ШИР 

  Поезия
775 0 1

В безкрайната шир тела зачервени се пръкват.
Със страсти неземни пристигат на дяволски пир.
Обноски суетни. Фатално крака се промъкват
и сяда изящно на трона човекът - вампир.

Отгоре оглежда. Редиците пъстри напират
да видят и чуят от всичко най-подлия глас.
Мухите бръмчат. Гостите още пристигат.
Над глъчката мнимо ноща е отворила паст.

Събраните млъкват. Ето започва урока.
По масите кукли поднасят горчивия мед.
Езици примляскват, продали души като стока.
Последният мисли да почне първи по ред.

И ето нагоре кристална ръка се надига.
Облизани устни издават подканващо звук.
Безкраят започва. Всеки корема повдига.
И тихо ще зъзне човек озове ли се тук.

Марин Лазаров

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??