1.11.2017 г., 14:12 ч.

В безвремие... 

  Поезия » Любовна
369 4 9

В безвремие…

 

Притихнала прегръщам есента,

а после пускам слънчево хвърчило,

усещам как се стича във кръвта

един рефрен от минало щастливо.

 

Откривам в себе си невидим зов,

към нови многостранни измерения,

към свят различен, вятърен и нов,

окъпан във кристални озарения.

 

Във него властва само любовта –

вълшебна песен, искрена награда,

сподвижник ѝ е весел радостта,

в съдбата ѝ да бъде вечно млада.

 

От мислите си раждам светлина,

понасям се далече над полята,

прегръща ме нетленна тишина,

досбъдва ме вълшебна в синевата.

 

А Той ме следва – огнен и висок,

красиво отразява моя пламък,

а в погледа му тъмен и дълбок,

откривам своя непрехòден блясък.

 

Отново съм една звезда –

немирница, прегръщаща безкрая,

посоката си следвам във дъжда

и знам, ще се завърна пак във Рая –

 

в безвремие, където двама с Теб

свободни ще се реем като птици,

а спомен ще остане всеки гнет,

стопен напълно в твоите зеници.

 

01.11.2017г.

Елица

 

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Честит празник на Народните будители на всички приятели творци и тези, които обичат словото и културата! Да си пожелаем и през следващите дванадесет месеца да бъдем здрави, вдъхновени, изпълнени с любов и вяра в бъдното! Да не спираме да творим и чрез словото да създаваме много красота и уют в този тъй противоречив свят!

Ели

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Весинка, благодаря ти за милите думи! И твоите стихота са много въздействащи! Меги, благодаря сърдечно и на теб! Радвам се, че моето скромно стихо ви е харесало, момичета! Хубав късен следобед от мен!
  • Много хубаво!
  • Прекрасна си, Ели! Твориш красива, въздействаща поезия! Поздравления!
  • Марги, Любо, Рени, Ели и Вики благодаря ви приятели, че се отбихте, прочетохте и коментирахте! Ели, честит празник и на теб! Вики, със сигурност хвърчилата на добротата ще се срещнат някъде... Прегръдки от мен за всички!
  • И аз пуснах едно хвърчило, може да се срещнат някъде Много красиво!
  • Красиви чувства, изразени в изящен стил.
    Честит Празник, Елица!
  • Много красиво, чудесен ритъм! Поздрав и от мен!
  • Браво!
  • Взе ми ума! Великолепно!
Предложения
: ??:??