24.03.2011 г., 14:02 ч.

В бялата стая... 3 

  Поезия
713 0 12

 

 

 

Прости им, Господи!

Те... не разбраха...

Убиха мълния.

А Ти им я изпрати

да изпепели еснафското в душите,

отрекли и любов, и вяра

в суетната си алчност, страх и мъст

за няколко греди... и кал...

и шепа пръст...

Те оскверниха всичкото,

което Ти им даде...

И не прогледнаха... не пожелаха...

И не видяха светлината,

изпратена от Теб за тях...

И за децата им.

От всичко взели, никому не дали,

те не разбраха... нищо не разбраха...

 

Прости им, Господи!

За тях свещица паля...

 

 

 

 

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??