26.03.2011 г., 21:35 ч.

В бялата стая... 5 

  Поезия
784 0 14

 

 

 

И тази вечер будна съм. Не мога да заспя.

Звездите тъжно гледат във тишината нощна.

А може би сега и ти си там, една от тях...

А може би до мен си... не си си тръгнал още...

 

Навярно ти тъгуваш, че безкрайно ме боли,

че пусто е в душата, че празно е сърцето...

Навярно много искаш пак смехът ми да ехти

и радостни искрици в очите ти да светят.

 

Навярно искаш двама да тръгнем по пътека,

да милвам костенурче и да погаля цвете...

"Руфинка..." да запеем... да я повтаря ехо

и пак дълго да мълчим в Асеновата крепост...

 

Да спираме на моста в прегръдка онемяли...

Да се разтапя тихичко в ресниците сълза...

Ръка в ръка да тръгнем под снежните воали...

Без път.

Очи в очи.

Сърце в сърце.

Душа в душа.

 

 

 

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??