Преди да падна, винаги стоя изправен
(харесва ми да гледам от високо).
Когато лъжа се - обичам да повтарям
(така разбирам колко е дълбоко).
Обичам изводи, но мразя да извеждам,
печеля малко - плащам си със думи.
Когато двама сме - избягвам да повеждам
(със поглед стрелям - липсват ми куршуми).
Харесвам зимата, но не и снеговете
(понякога заспивам със усмивка).
Рисувам залези с бои от ветровете
и винаги завършвам със преструвка.
Вода не пия - много е безлична
(и отровите научих наизуст).
Любов не искам - идва ми странична,
преднамерен е горчивият й вкус.
Научих всичко - даже как да имам,
надживях годините на своето дете.
Студен останах - себе си проклинам,
чадър не нося - имам си небе...
© Валери Янев Всички права запазени