22.03.2024 г., 21:31 ч.

В черупката на мида 

  Поезия » Философска
82 0 0

Пробуждах се и силна, и сломена,

и с весели, и с вехнещи очи.
Заспивах и щастлива, и ранена,
но винаги с нестихващи мечти.

 

Обичах и сърдечно, и привидно,
и с тръпка, и със монотонен пулс.
Целувах и със страст, и със задръжки,
и с нежен порив,
и с безличен вкус.

 

Раздавах и спонтанно,
и разумно,
и с пълни, и с безпомощни ръце,
но борех се с доверието стръмно,
и с хода на кървящото сърце.

 

Отстъпвах и без укор, и с обида,
и истинска, и с маска на лице,
но свивах се в черупката на мида
и не предадох вярното сърце....

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??