3.03.2012 г., 11:29 ч.  

В чест на 3-ти Март 1878г. Освобождението 

  Поезия » Гражданска
1652 0 0


В чест на 3-ти Март 1878г.
Освобождението

Ден дочут ли?.. Време е разделно!
Вековните окови влачи нашия народ!
Върви из света с хомота безцелно,
не вижда ни своят път, нито и род!

С позор окичват всинца небесата,
полегнали в тъма, в скована гръд,
от люта горест, бреме в тъмнината
се кръстят, молят се за изход, път!

Нима не виждаш своя път, народе?
Къде е твоята сила, гордост, чест?
Стани и бий се - за да си свободен
на този свят, и в идният си ден!

Лъчиста



© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??