25.03.2015 г., 22:12 ч.

В детската градина 

  Поезия » За деца
417 0 0

В детската градина весело е то,

щом си с шареното колело.

Зелена е тревата в детската градина,

нежна е косата на малката Марина.

Катерушка и пързалка, хващат се на влакче,

с малката русалка!

 

Вътре на килима ходят си децата,

вънка на двора крие се играта.

И борчета зелени, крият вътре кубчета засмени.

Вкусна е храната, казват те децата.

 

Ето я самотна футболната топка

Бяла с черни точки.

По пътеката на двора, има 10 плочки.

Жълтите стъпала хубави са те, 

а пазачът си играе сантасе.

Слънцето весело грее над небето,

а пък в детската градина, радост е обсипала детето!

 

Както си седяха весело децата,

покрай детската градина, бяло конче мина!

Както го гледаха децата, така изведнъж заспаха те в тревата.

Хубаво децата се наспали, а след обяд майките си ги прибрали.

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??