30.09.2008 г., 8:18 ч.

В дланта на... 

  Поезия
696 0 17

В дланта

на есенно листо

снегът

за през нощта

се приютява.

А есента

е още тук

и зимното дърво,

в кората още крие

слънчев сок.

Но как ще си запазиш

топлината,

дете на лятото?

Защото всички зими

си забравило

и помниш

само слънцето

след тях?

Или защото

още пазиш спомена

за топлите треви,

пчела върху глухарче,

и Светлина...

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??