9.08.2023 г., 17:17 ч.

В друг живот 

  Поезия
211 7 10

Може да те срещна в друг живот.

Ти ще бъдеш с бели панталони,

яке от деним с милански бод,

а парфюмът – дъх на полуспомен.

 

Две съседни маси в кафене,

ти – сама, и аз така – самичък.

Среща на раними светове,

леко натежали от лиричност.

 

Тънките ти вежди ще кръжат

ласкаво над моето смущение,

докато очите ми се спрат

в твоите очи и секне времето.

 

Ще потръгне разговор тогаз:

"Още ли, кажи, обичаш котки?";

"Вчера бях по работа в Бургас..."

(Днес дано сме с теб в една посока.)

 

Искам да те срещна в друг живот.

В този не успях да бъда с тебе.

Зная най-вълшебния акорд,

с който ще облъхна раменете ти.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??