8.03.2014 г., 11:10 ч.

В друг живот (акростих) 

  Поезия » Друга
465 1 2

Подписах си прощалното писмо,

От сълзите финална точка сложих,

Душата си вградих за послеслов, да се

Убия вместо теб ми се наложи.

Минутите последни преброих, от

Истините черни най-боли ме.

Ти беше пролетта, в която се родих, но

Ето че през есента ти  ще загина.

Ще ти оставя тези редове и

Есенните ветрове да те прегръщат, и

Триста пъти да ти спомнят все за мен,

Единият с ръцете ми да те обгръща.

Подписах се, сега ще се простя.

Останалото ще научиш, щом си тръгна.

Завинаги (от днес)  ще замълча и

Няма сила, дето ще ме върне.

Адио, сбогом и прости, на

Яве в друг живот. Навярно. Може би...

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Младен, за отзивите и за пожеланието!
    Поздрави
  • Хареса ми, Биляна. Добър акростих!

    Честит 8 март от мен! Здраве и нови поетични успехи!: Мисана
Предложения
: ??:??