24.10.2019 г., 10:05 ч.

В друг живот, може би... 

  Поезия » Любовна
623 3 4

Недей, не се мъчи да ме обичаш,
ненужно е, та даже е обидно,
да, горда съм, разбрал си го отлично,
и обич ни продавам, ни купувам.
Огризки от такава не приемам,
и в сянката на бивши не вирея,
аз искам да я чувствам, не да вземам,
подхвърлени остатъци от нежност.
Не те виня, аз виждам че опитваш,
опитваш се да искаш, да ме искаш,
недей, това е самородно чувство,
не се насажда и гради изкуствено.
Във някой друг живот, ще се разминем,
и може би тогава, ще се имаме,
във този, очевидно е излишно,
да се насилваме да се обичаме.

© Първолета Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иска се сила, да кажеш подобни думи. Да ги преживееш. После да се освободиш, чрез думите. Дали?
  • Винаги трябва да се застава срещу насилственото обичане.
    Поздравявам те.
  • Хубаво.
  • "Насила хубост не става!"
    Натрапените чувства са излишни.
    Животът е прекрасен!Но залинява
    любовта от чувства безразлични!
Предложения
: ??:??