1.11.2011 г., 19:01 ч.

В душата ми е светло и студено 

  Поезия » Любовна
889 0 9

В душата ми е светло и студено 

и страстно, като предсказание за грях.
Едното ми око от стих смутено,
а другото кръвясало от страх.
 
Едната ми ръка рисува вятър
с мастилото на галещия мрак,
а другата - плете бесило златно,
ако безпаметно се влюбя пак.
 
Едната буза кротко руменее,
а другата - готова за шамар.
Единият ми крак разединено
тактува марш, а другият - бунтар,
 
безумно се стреми да те препъне,
да не докоснеш устните ми в блус.
Да не изцапа разума с привличане
до нажежено полуделия ти пулс.
 
И слава богу, че сърцето е едничко,
дълбоко свързано със майката земя.
Горкото, иска да крещи: ОБИЧАЙ МЕ!
...
Но по-добре е да си го спестя. 

© Димитрия Чакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??