13.11.2015 г., 8:06 ч.

В дъждовната вечер... 

  Поезия » Друга
370 0 2

 

 

В дъждовната вечер...

                              на Силвана

 

По черното пространство на чадъра

забързан дъжд с припряни пръсти чука-

аз мокрото ти рамо съм обгърнал

и толкова уютно ни е тука,

 

във тоя дом на Любовта бездомна,

под тая наша ветровита стряха

и крачим с теб из вечерта дъждовна,

и като капка галиш ме ти плаха...

 

Дъждовни мрежи Вятъра изплита

и облаците към нощта подгонва-

целувам те внезапно, ти изхлипа,

но плачеща не искам да те помня...

 

О, тая младост, с толкоз свежест дъхава

и чара ти на влюбена Богиня,

страстта свенлива дето ме задъхва

и още нещо хубаво без име-

 

така обичам в теб!..Така обичам!..

 ...А вечерта  на капките с брътвежа

по рамото ми със дъжда се стича

и галиш ме ти, като капка свежа...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??