24.01.2013 г., 10:24 ч.

В есента 

  Поезия » Философска
349 0 0

Във есента остават

 само голи клони.

 В ярмомелката се смилат

 злаци и листа.

 И бурята с камшици

 Времето подгони,

 напомни ни,

че има  

 и край на света.


Родиха се през лятото 

 и вече вехнат...

 О, колко е нетраен

 живият ни път!

 Но пак във семето

 намираме утеха.

 И чакаме

 в браздите да ги заорат.


И тъй от векове

 нещата се повтарят,

 въртят се главоломно

 в този кръговрат!

 И тъй живеещите

 с времената спорят 

 и животът ни остава

 вечно млад...


Сега Природата

 намята нова дреха,

 прибира слънцето

 и летните лъчи,

 и прелетниците

 по своя път на юг поеха,

 и  се разплакаха

 небесните очи!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??