18.12.2007 г., 8:23 ч.

В горската дъбрава 

  Поезия » За деца
606 0 9
                        В горската дъбрава

               Дядо Коледа с усмивка сгрява
               животинките в горската дъбрава.
               С прегръдка гореща топли сърцата,
               сърничка първа срещна го в гората.

              Над очилцата погледна нежно, меко,
              повдигна сърнето в скута си леко...
              Пухкав малък Мечо, и той се затече,
              притихна на дядо в прегръдката вече...

              И катеричка рунтавелка скокливо
              до вратлето на дядо кротна щастливо...
              Под кожуха снежен - алена мантия,
              зайченце бяло, ушички ще открия...

              Сивушко Вълчо с кака Кума Лиска
              прегръдка от дядо Коледа поиска...
               - Ех, палави и хитри, дали сте слушливи,
              хайде  елате, че чака ме шейната!...

              И тръгна дядо Коледа с шейната,
              звънчета отекват мило из гората...
              А там, далеко,  момиченца, момченца -
               чакат вече и потропват с краченца....

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??