18.09.2012 г., 9:48 ч.

В горското училище 

  Поезия » За деца
556 0 3

Горският  съвет допитване направи

за учител кой да избере.

Совата, решиха всички,

малките към знания да поведе.

Важно очилата тя си сложи

и на дъбова кора

с човката си остра

странни знаци издълба.

Гледа Зайо, гледа Мечо,

нищо не разбират.

Оле, колко сложно е това

как ли отговори ще намират?! 

Совата, размайхвайки крила,

почна да нарежда.

Мъдрите ù думи,

топлите слова

на децата дадоха надежда.

Те учителката си обикват

и я слушат във захлас.

Вече ясно е, ще свикнат

да внимават в час.

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??