15.08.2015 г., 0:33 ч.  

В градината на Рая - 2 

  Поезия » Любовна
404 0 6

Ти и аз към Пампорово вървим...

Родопа пред нас разстила бисерите си

и ни обгръща в зелената си светлина.

- С тебе мога да вървя до края на света! – казвам аз.

- И обратно! – прошепваш ти.

Бориките ни милват.

Ручеите крещят от радост и веселие.

Птиците ни докосват с крилете си,

с човките си ни разлистват легендата за Орфей и Евридика,

пеят ни: „Не се обръщайте назад!”

Вселената тупти за нов живот!

- С тебе мога да вървя до края на света! – повтарям аз.

- И обратно! Даже и отвъд! – прошепваш ти.

Прегърнати  летим по стълбата спусната ни от Небето.

В Божествения необят летим – в градината на Рая.

 

30.07.2015

© Латинка-Златна Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??