29.10.2009 г., 21:20 ч.

В гръб 

  Поезия
699 0 16


Погледни ме в гръб - пораснал съм.
С "Големите надежди" се разминахме,
сега личат си малки белези 
от пръсти,
дарявали ми нежност - 
чрез одраскване.

Извивките - и те са променени,
сега изписват нова думи - "Минало".
От пет години лягахме с броене,
доказвайки си кой кого обича.

А всъщност моят гръб сега е бягане,
от срещата
на мъртвите ни погледи.
Превърнах го във щит. В солено падане
на малките кристали от очите ми.
...


Погледни ме в гръб - отивам си.
Наесен всичко струва двойно - 
плащай!
Ще ми липсва виното,
горчиво от повтаряне,
ще ти липсва моят гръб...
... на който се облягаше.

© Александър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??