22.11.2017 г., 11:12 ч.

В Гюргево 

  Поезия
498 1 4

Пред погледа на Еминеску

дечица строфи рецитират.

Макар че дума не разбирам,

аз ръкоплескам,

 

защото в ритъма усетих

как вятър шета в равнината,

насочва след това платната

за път в небето...

 

Дочувам ромона на ручей...

Венци уханни рими вият...

Щурци не могат да укрият

цигулки звучни...

 

И обич в стихове извира –

тъй силна, мощна, необятна...

...

Над Гюргево, в небето лятно,

Жар-птица спира...

 

Гюргево, 15 юни 2017 г.

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??