25.12.2020 г., 9:33 ч.

В Коледната утрин 

  Поезия » Друга
691 0 2

 

 

Коледната утрин е готова

на някъде да отведе

мислите ми, че отрова

има в други светове.

 

Че на Земята няма лошотия

и че е само зимна белота,

че „къщички“ в снега се крият,

а навън пързалят се деца.

 

Коледната утрин е измила

всичката натрупана тъга

и светлината днес е подранила

да ни разказва чудеса.

 

В Коледната утрин е щастлива

цялата изстрадала Земя

и по пътя на Христос отива

надеждата на нашата душа.

 

Че на нас звезди са известили

раждащите се крила

и с любов са ни дарили –

на Бога ни благодатта.

 

Хубаво е да се вярва.

Дори неверник като мен

Коледната утрин разтоварва

от скептичния ми плен.

 

Зная – няма чудеса.

Но не съм ли чудо Аз?

Тук, под тези небеса –

точно както и самите Вас!?

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??